Ilan Shor, în arest pentru 30 de zile

  • 24 Iunie 2016 15:51
Ilan Shor, în arest pentru 30 de zile

Primarul de orhei, Ilan Shor, își va petrece următoarele 30 de zile după gratii, în izolatorul CNA.

Judecătoria Buiucani a admis astfel, în această după-amiază demersul procuroarei Adriana Bețișor, într-un dosar în care Ilan Shor este cercetat în calitate de învinuit pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

„Nu este vorba despre același dosar penal în cadrul căreia este învinuit Vlad Filat. Învinuirile se referă la perioada anului 2014, când Ilan Shor deținea funcția de Președinte al Consiliului de Administrație a Băncii de Economii. Am solicitat aplicarea măsurii preventive de arest pentru 30 de zile pentru a nu permite lui Ilan Shor să influențeze persoanele cu care urmează să lucrăm sau să fie distruse unele documente”, a subliniat procurorul care se ocupă de acest caz.

Adriana Bețișor a evitat să ofere mai multe detalii, motivând că investigația se află la perioada incipientă.
Primarul de Orhei nu a fost prezent la ședința de judecată, acuzând probleme de sănătate.

Avocații primarului de la Orhei spun că vor contesta la Curtea de Apel decizia Judecătoriei Buiucani de a-l plasa pe Ilan Shor în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Ei s-au declarat indignați de decizia instanței, menționând că procurorii nu au adus suficiente argumente pentru menținerea în izolator a lui Ilan Shor. Avocații cred că a fost încălcată prezumpția de nevinovăție, iar demersul procurorilor ar fi fost nejustificat, pentru că Ilan Shor nu s-a eschivat și a colaborat până acum cu ancheta.

O persoană, dacă poate oferi garanții că nu se va eschiva, urmează a fi lăsată în libertate. Pe tot parcursul urmării penale și pe celelalte cauze penale unde figurează domnul Shor, acesta nu s-a eschivat și a conlucrat activ cu organul de urmărire penală. Prin urmare, instanța de judecată nu avea cum să întrevadă argumente pentru plasarea lui în arest preventiv și izolarea lui de societate, a declarat avocatul Iulian Balan.

De asemenea, apărătorii lui Ilan Shor au negat faptul că acesta ar putea distruge probe sau influența martorii, așa cum au presupus procurorii. Avocații au subliniat că familia sa se află în Republica Moldova, de aceea primarul de Orhei nu ar avea motive de a părăsi țara.

De notat că în timp ce magistrații decideau dacă Ilan Shor va fi sau nu arestat, un grup susținători ai primarului de Orhei protestau în fața Judecătoriei, cerând eliberarea acestuia.
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău