Guvernul României și cel al R.Moldova se vor întruni într-o ședință comună. Programul evenimentului

  • 21 Noiembrie 2018 15:18
Guvernul României și cel al R.Moldova se vor întruni într-o ședință comună. Programul evenimentului

Ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova va avea loc joi, 22 noiembrie curent, la București.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului de la Chișinăul, ședința va fi precedată de întrevederea bilaterală dintre prim-ministrul Pavel Filip și premierul român Viorica Dăncilă.

În cadrul ședinței comune a celor două Executive, vor fi trecute în revistă proiectele comune și vor fi stabilite prioritățile de cooperare pentru viitor. Totodată, vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale în diverse domenii.

Totodată, vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale, printre care putea fi și cel care prevede că cetățenii din ambele state vor putea vorbi la telefon fără a achita tarifele de roaming. Pavel Filip a declarat săptămâna trecută că acesta ar fi  pas important și logic ce se încadrează în șirul altor acțiuni care apropie R.Moldova de România, precum interconexiunile de gaze naturale și de energie electrică sau cooperarea în domeniul educațional și cel cultural.

La finalul ședinței, premierii Pavel Filip și Viorica Dăncilă vor susține declarații de presă.

În timpul vizitei la București, prim-ministrul Pavel Filip se va mai întâlni cu președintele României, Klaus Iohannis, cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău