Ala Nemerenco, despre declarațiile lui Igor Dodon | Blocarea accesului altor cetățeni care tranzitează teritoriul R. Moldova nu este aplicabilă

  • 09 Martie 2020 17:10
Ala Nemerenco, despre declarațiile lui Igor Dodon | Blocarea accesului altor cetățeni care tranzitează teritoriul R. Moldova nu este aplicabilă

Guvernul ar putea examina miercuri un proiect de lege care să prevadă amendarea sau chiar tragerea la răspundere penală a persoanelor care vor oferi date eronate sau vor fi implicate în acțiuni ce vor conduce la răspândirea infecției coronavirus în Rep. Moldova, a anunțat astăzi președintele Igor Dodon. Experții spun însă că există deja prevederi similare în lege, care pur și simplu trebuie aplicate.

Subiectul legat de răspândirea infecției Coronavirus de tip nou și măsurile întreprinse de autorități a fost unul din principalele subiecte de discuții la ședința la care au participat primele persoane în stat. Igor Dodon a anunțat mai multe măsuri care vor fi luate, inclusiv aplicarea unor pedepse pentru persoanele care, prin nerespectarea normelor stabilite, pot răspândi infecția.

Totodată, Igor Dodon a anunțat că autoritățile examinează posibilitatea interzicerii intrării pe teritoriul Republicii Moldova prin Aeroport, a cetățenilor străini care vin din țările afectate, în condițiile în care România a interzis zborurile din zonele respective.

Igor Dodon a mai spus că dacă vor fi înregistrate noi cazuri de transmitere a infecției, ar putea fi examinată posibilitatea sistării activității școlilor și grădinițelor.

Pe de altă parte, fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco a comentat pentru Radio Chișinău că intenția de a bloca accesul altor cetățeni care tranzitează teritoriul Republicii Moldova, nu este aplicabilă.

Totodată, Ala Nemerenco susține că și legislația actuală prevede pedepse pentru comportament care pune în pericol epidemiologic alte persoane și aceste norme pur și simplu trebuie aplicate.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău