Grădinițele din Chișinău sunt pregătite pentru primirea copiilor: Au fost procurate materiale pentru prevenirea infecției cu COVID-19, de peste 4 milioane de lei

  • 29 Iunie 2020 12:51
Grădinițele din Chișinău sunt pregătite pentru primirea copiilor: Au fost procurate materiale pentru prevenirea infecției cu COVID-19, de peste 4 milioane de lei

Instituțiile preșcolare din municipiul Chișinău au achiziționat toate materialele pentru prevenirea infecției cu coronavirus și sunt pregătite pentru primirea copiilor, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a notat pe rețelele de socializare că municipalitatea a luat toate măsurile pentru pregătirea instituțiilor preșcolare de deschidere. „În cele 126 de instituții de educație timpurie din capitală, unde sunt înscriși peste 32 300 de copii, au fost procurate bunuri materiale în sumă de 4 milioane 442 mii de lei”, a scris Ceban.

Primarul Chișinăului a adăugat că direcțiile de educație din sector au achiziționat, în mod centralizat, dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, termometre infraroșu, lămpi antibacteriene, inventar moale, uscătoare pentru mâini, măști de protecție pentru angajații din blocurile alimentare și punctele medicale, viziere etc.

“Toate aceste bunuri sunt necesare pentru asigurarea în prima etapa a activității instituțiilor, în condițiile epidemiei de Covid-19”, a menționat Ceban.

Acesta a specificat că în toate instituțiile preșcolare au loc cursuri de instruire pentru toate cadrele angajate - directori, educatori, asistenți de educatori și asistente medicale și bucătari, care vin să familiarizeze personalul cu activitatea de instruire a preșcolarilor în timp de pandemie.

Ion Ceban a subliniat însă că decizia pentru redeschiderea grădinițelor va fi luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Igor Dodon, a declarat astăzi, după ședința săptămânală cu primul ministru și președintele Parlamentului, că numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este în scădere, iar rata de contagiere scade și ea. Acest lucru face posibil ca după 15 iulie să se discute despre posibilitatea deschiderii instituțiilor preșcolare de învățământ.

"Grădinițele se vor deschide mai întâi în spațiul rural, pentru ca mai apoi să se deschidă și în orașe", a specificat Igor Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău