Gorbaciov și Maduro îi aduc un omagiu lui Fidel Castro

  • 26 Noiembrie 2016 12:25
Gorbaciov și Maduro îi aduc un omagiu lui Fidel Castro

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a adus sâmbătă un omagiu părintelui revoluției cubaneze, Fidel Castro, decedat vineri la vârsta de 90 de ani, subliniind rezistența acestuia în fața presiunii exercitate de SUA, scrie Agerpres.

'Fidel a rezistat și și-a întărit țara în cursul celei mai dure blocade americane, când exista o presiune monumentală asupra lui, și a putut (...) să-și conducă țara pe calea dezvoltării independente', a afirmat ultimul lider al Uniunii Sovietice, citat de agenția Interfax.

La rândul său, președintele socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, a lansat sâmbătă un apel la 'continuarea moștenirii' părintelui revoluției cubaneze, amintind relația strânsă care unește cele două țări.

'Toți revoluționarii din lume trebuie să-i ducem mai departe moștenirea și steagul de independență, de socialism, de patrie umană', a scris Maduro pe Twitter.

El a menționat că l-a contactat deja telefonic pe fratele lui Fidel, Raul Castro, actualul președinte, 'pentru a-i transmite solidaritatea și dragostea (Venezuelei) față de poporul cubanez'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău