Jucătorul de tenis de masă Vladislav Ursu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

  • 20 Mai 09:07
Jucătorul de tenis de masă Vladislav Ursu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Vladislav Ursu a obținut cota de participare la Olimpiada de Vară de la Paris, după ce s-a calificat în finala turneului preolimpic de la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, la proba individual, informează Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova.

În semifinale, sportivul a trecut de ungurul Adam Szudi cu scorul de 4-0, victorie ce a asigurat în premieră R. Moldova calificarea la Jocurile Olimpice de Vară la această probă. Vladislav Ursu este al 14-lea sportiv din R. Moldova calificat până acum la Jocurile Olimpice de la Paris2024.

Alți doi reprezentanți ai lotului național de tenis de masă, Andrei Puțuntică și Camelia Merenco s-au clasat pe locul III, iar Alexandra Chiriacova a ocupat locul IV.

Republica Moldova are la acest moment alți 13 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris: Anastasia Nichita, Irina Rîngaci, Victor Ciobanu, Valentin Petic, Mariana Drăguțan (toți – lupte), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (toți – canoe), Dan Olaru (tir cu arcul), Alisa Glinka (echitație), Anna Dulce (tir), Marin Robu (haltere) și Zalina Marghieva (aruncarea ciocanului).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău