Global Witness susține că în 2018 au fost ucise, în medie, trei persoane pe săptămână pentru că încercau să protejeze planeta

  • 30 Iulie 2019 18:43
Global Witness susține că în 2018 au fost ucise, în medie, trei persoane pe săptămână pentru că încercau să protejeze planeta

Un grup care susține drepturile omului a afirmat că, în medie, aproximativ trei persoane au fost ucise în fiecare săptămână din anul 2018 încercând să protejeze Pământul de industriile mineritului și defrișării.

Ben Leather, care a scris raportul pentru grupul Global Witness, a declarat că victimele sunt oameni obișnuiți care s-au impus pentru planetă.

"Ar putea fi o mamă care este îngrijorată pentru că fiul ei s-a îmbolnăvit din cauza unui râu contaminat care a fost afectat de un proiect de minerit local și a decis să protesteze.

Ar putea fi o familie care refuză să fie evacuată pentru a face loc unei plantații de trestie de zahăr sau un lider indigen care luptă împotriva defrișării in Amazon, dar problema este că atunci când acești oameni își susțin drepturile sau ne protejează planeta ei sunt amenințați sau uciși pentru afacerile și guvernele corupte să obțină un profit rapid", a declarat Leather.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău