Gazprom ar putea opri livrarea gazelor pentru Ucraina

  • 28 Mai 2014 20:19
Gazprom ar putea opri livrarea gazelor pentru Ucraina

Gazprom ar putea opri livrarea gazelor pentru Ucraina pe data de 3 iunie, dacă Ucraina nu va plăti în avans pentru iunie.

Gazprom a emis deja factura pentru plata gazelor în avans pe luna iunie. Termenul de plată este ziua de 2 iunie, până la ora 0:00 - a anunțat astăzi Aleksei Miller, șeful Gazprom, cu prilejul unei consfătuiri a președintelui rus Vladimir Putin cu membrii guvernului. În cazul în care Ucraina nu va transfera banii, pe 3 iunie, începând cu ora 10:00 dimineața, se vor limita livrările de gaze spre Ucraina", a adăugat Miller. 

Uniunea Europeană îi propune Ucrainei să plătească parțial pentru livrările de gaze din aprilie, pentru care se mențin divergențe privind prețul gazelor, a anunțat astăzi  comisarul european pentru energie Günther Hermann Oettinger. Luni, Günther Hermann Oettinger a anunțat că partea ucraineană este pregătită să vireze joi suma de 2 miliarde de dolari pentru Gazprom, adăugând că, până pe 7 iunie, Naftogaz va putea plăti alte 500 de milioane de dolari în avans pentru viitoarele livrări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău