FOTO | Igor Dodon le-a mulțumit preoților pentru încredere și susținere

  • 14 Decembrie 2016 19:04
FOTO | Igor Dodon le-a mulțumit preoților pentru încredere și susținere

Președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, și Marchel, Episcop de Bălți și Fălești, însoțit de preoți de pe cuprinsul eparhiei au avut miercuri o întrevedere sub forma unei mese rotunde, scrie infoprut.ro.

În cadrul întrunirii, Dodon i-a mulțumit preoților pentru încredere, susținere și pentru rugăciune, subliniind crezul său că Biserica Ortodoxă este unul din pilonii de bază ai statalității Republicii Moldova și că va ține cont de părerea slujitorilor bisericii. De asemenea și preoții au adresat câteva doleanțe cu privire la cele mai esențiale momente: înlăturarea cauzelor de abuz, care împiedică predarea religiei în școli; conservarea patrimoniului bisericesc, cazul bisericii seculare din satul Musteață; revizuirea legii cultelor; susținerea familiilor cu mulți copii, se arată într-un anunț al Eparhiei de Bălți și Fălești.

Igor Dodon a spus că astfel de ședințe vor mai avea loc în viitorul apropiat.

În campania electorală pentru prezidențiale, un grup de preoți, în frunte cu episcopul de Bălți și Fălești, Markel, au îndemnat cetățenii să îl voteze în turul doi pe Igor Dodon. Clericii argumentau că Dodon susține Biserica Ortodoxă față de Maia Sandu, care ar lupta împotriva acesteia. Preoții se aratau deranjați și de faptul că Sandu ar fi fost susținută de minoritățile sexuale din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău