Emmanuel Macron critică presa: Nu se interesează suficient de problemele țării

  • 05 Septembrie 2017 10:59
Emmanuel Macron critică presa: Nu se interesează suficient de problemele țării

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a reproșat luni jurnaliștilor că "sunt prea interesați de ei înșiși și nu suficient de țara lor", atunci când reporterii postului public de televiziune France 2 l-au întrebat de ce își controlează atât de strict relațiile cu presa, scrie Agerpres.

"Jurnaliștii nu mă interesează, francezii sunt cei care mă interesează, asta trebuie să înțelegeți", a afirmat Macron, fiind întrebat de ce comunică "atât de puțin" cu presa.

Chestionat despre vizita sa la o școală din estul Franței, în ziua începerii anului școlar la 1 septembrie, președintele francez a apreciat că jurnaliștii ar fi trebuit mai degrabă să se intereseze despre cei 12 milioane de copii care au început școala decât să-l întrebe despre relațiile sale cu presa.

"Jurnaliștii au o problemă. Ei sunt prea interesați de ei înșiși și nu suficient de țară. Vorbiți-mi despre francezi!", a spus el.

Echipa de la France 2 pregătește un subiect referitor la comunicarea președintelui Republicii, care și-a început mandatul exprimându-se foarte puțin în presă, rupând astfel cu practica predecesorilor săi care vorbeau mult în public.

După căderea în sondaje în ultimele săptămâni, Emmanuel Macron și-a anunțat intenția să se adreseze mai frecvent francezilor. El a acordat recent un interviu-fluviu săptămânalului Le Point și l-a numit pe jurnalistul Bruno Roger-Petit ca purtător de cuvânt al președinției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău