Două puteri mondiale, aflate în război de peste 70 de ani, se întâlnesc din nou pentru a discuta despre un tratat de pace

  • 01 Martie 2019 14:35
Două puteri mondiale, aflate în război de peste 70 de ani, se întâlnesc din nou pentru a discuta despre un tratat de pace

Miniștrii adjuncți de Externe ai Japoniei și Rusiei se vor întâlni la Moscova, pe 5 martie, pentru a purta discuții, a informat vineri Ministerul japonez de Externe, relatează site-ul agenției Tass, citat de Mediafax.

Adjunctul ministrului rus de Externe, Igor Morgulev, și omologul său, Takeo Mori, vor participa la discuții, relatează agenția Kyodo. Cei doi sunt așteptați să își exprime părerea privind dezvoltarea tratatului de pace între cele două țări.

La 16 februarie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și omologul său japonez, Taro Kono, au fost de acord ca adjuncții săi să participe la discuții privind tratatul de pace.

Insulele din Arhipelagul Kurile au fost centrul disputei între Rusia și Japonia încă de la sfârșitul celui de-al doilea Razboi Mondial, împiedicându-le pe cele două să semneze un tratat de pace.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău