Dosarul Metalferos: Cum l-ar fi influențat nașul lui Igor Dodon pe un procuror anticorupție ( Anticorupție.md)

  • 22 Februarie 16:10
Dosarul Metalferos: Cum l-ar fi influențat nașul lui Igor Dodon pe un procuror anticorupție (  Anticorupție.md)

Sergiu Catană, directorul financiar al Companiei Metalferos, și nașul de cununie al președintelui Igor Dodon, ar fi încercat să-l influențeze, prin intermediul unor terțe persoane, pe procurorul Eugeniu Rurac, în gestiunea căruia se afla dosarul Metalferos. Procurorul Rurac a raportat despre această situație superiorilor săi la data de 23 decembrie 2019 și a declarat că se abține să lucreze în continuare la acest dosar. Puțin mai târziu, Eugeniu Rurac a depus cerere de de demisie, scri anticoruptie.md

Centrul de Investigații Jurnalistice a obținut raportul procurorului, în care se menționează că Sergiu Catană ar fi făcut primele presiuni la data de 4 ianuarie 2019, atunci când ofițerii CNA au venit la sediul Metalferos să ridice documentele contabile. Sergiu Catană le-ar fi spus că acțiunile lor sunt ilegale și i-ar fi amenințat pe oamenii legii că-l va  informa „pe cineva important” despre acțiunile lor.

Potrivit documentului, avocatul Companiei Metalferos l-a telefonat. la 18 decembrie, pe Rurac, spunându-i că reprezentanții Metalferos nu pot să se prezinte la audieri, iar a doua zi același avocat i-a comunicat la telefon că administrația Metalferos nu dorește să depună plângere că ar fi fost prejudiciată de unii agenți economici.

Tot la 19 octombrie, în timpul interogatoriilor unor bănuiți în dosarul Metalferos, unul dintre apărătorii lor i-ar fi comunicat lui Eugeniu Rurac că conducerea Companiei Metalferos ar fi pregătit o plângere pe numele său și că aceștea sunt așteptați în audiență de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Totodată, șefii de la Metalferos ar pregăti o conferință de presă cu scopul de a spăla imaginea agenților economici bănuiți în dosar și pentru a-l discredita pe Rurac.

Procurorul pe caz a mai comunicat superiorilor că l-a telefonat pe avocatul de la Metalferos ca să întrebe dacă este adevărat, iar acesta i-ar fi cerut timp să-l consulte pe Sergiu Catană, apoi a revenit cu un telefon și i-a confirmat.

Mai multe informatii pe  anticorupție.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:5,1 m/s
Wed
5
Thu
6
Fri
4
Sat
4
Sun
6

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău