Dorin Chirtoacă, eliberat sub control judiciar. „Ceva nu este în regulă”, declară primarul suspendat

  • 10 Noiembrie 2017 13:44
Dorin Chirtoacă, eliberat sub control judiciar. „Ceva nu este în regulă”, declară primarul suspendat

Primarul suspendat al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat astăzi din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar.

Decizia aprobată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a intrat în vigoare la ora 13 și se aplică pentru un termen de 30 de zile.  

Dorin Chirtoacă a declarat presei că decizia este una tardivă și formală, luată înainte de referendumul privind demiterea sa, din 19 noiembrie.

„Ceva nu este în regulă, este o decizie tardivă și de ochii lui. În mod normal ar trebui să aibă loc eliberarea și încetarea dosarului penal. Probabil vor începe acum presiuni cu demisia, va începe un tămbălău și mai mare cum că m-aș fi vândut lui Plahotniuc. Este ultima săptămână înainte referendum și eliberarea de astăzi mă aștept la creșterea presiunilor și a bătăilor de joc și a insinuărilor”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a mai declarat presei că va contesta la Curtea de Apel decizia de astăzi a instanței de judecată și va cere încetarea procesului penal.

Procurorul Victoria Furtună a declarat că va studia decizia Judecătoriei Chișinău după care va decide dacă o va ataca în instanța superioară.

Dorin Chirtoacă și avocații săi au solicitat de mai multe ori în instanță recuzarea judecătorilor de caz, cererile însă au fost de fiecare dată refuzate.

Primarul suspendat al Chișinăului este cercetat în dosarul parcărilor cu plată, în care este acuzat de trafic de influență și corupere pasivă. El s-a aflat în arest la domiciliu timp de cinci luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,03 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău