Dorin Recean îndeamnă fermierii ieșiți la protest să participe la discuții: „Problemele serioase nu trebuie inflamate electoral, ci discutate și rezolvate”

  • 19 Septembrie 19:00
Dorin Recean îndeamnă fermierii ieșiți la protest să participe la discuții: „Problemele serioase nu trebuie inflamate electoral, ci discutate și rezolvate”

Premierul Dorin Recean a făcut apel la fermierii afectați de secetă și dificultățile economice să participe la masa de discuții pentru găsirea unor soluții viabile. Într-o declarație publicată pe pagina sa oficială de Facebook, Recean a subliniat că, deși guvernul a alocat 200 de milioane de lei pentru compensarea pierderilor și a adoptat o lege specială pe modelul României, este esențial ca și fermierii să colaboreze în rezolvarea problemelor lor.

Situația multor fermieri este foarte complicată de mulți ani, iar acest an a adus noi provocări. Guvernul este alături de fiecare dată, dar doar prin dialog putem găsi soluții eficiente”, a declarat premierul.

Recean a menționat că au fost implementate măsuri precum reeșalonarea datoriilor, care oferă fermierilor o perioadă de grație de șase luni, însă a avertizat că cererile recente de a include datoriile din alți ani și neplata furnizorilor de îngrășăminte ar putea destabiliza întregul sistem agricol.

De asemenea, premierul a subliniat importanța continuării subvențiilor în agricultură, care au ajuns la 7 miliarde de lei în ultimii patru ani, dar a accentuat că este necesară o schimbare profundă pentru a preveni pierderile.

Haideți să lucrăm împreună pentru a găsi soluții, dar, repet, acestea pot fi găsite doar prin dialog. Problemele serioase nu trebuie inflamate electoral, ci discutate și rezolvate”, a încheiat Recean, îndemnând la cooperare și implicare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău