Dodon i-a propus lui Putin să examineze posibilitatea unui acord moldo-rus despre dubla cetățenie

  • 17 Martie 2017 18:34
Dodon i-a propus lui Putin să examineze posibilitatea unui acord moldo-rus despre dubla cetățenie

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon s-a întâlnit vineri, 17 martie, la Moscova cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin cu care discutat despre mersul înțelegerilor convenit în cadrul întâlnirii precedente a celor doi de la mijlocul lunii ianuarie.

După cum a scris pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon i-a mulțumit lui Vladimir Putin pentru soluționarea pozitivă a exporturilor de vin pe piața rusă pentru o serie de întreprinderi moldovenești și l-a rugat pe liderul de la Moscova să prelungească după 20 martie amnistia în privința migranților moldoveni.

De asemenea, Igor Dodon afirmă că i-a propus lui Vladimir Putin să examineze posibilitatea încheierii unui acord moldo-rus despre dubla cetățenie, astfel încât moldovenii care locuiesc permanent în Federația Rusă să nu mai fie nevoiți să renunțe la cetățenia R. Moldova.

Igor Dodon mai scrie că și-a exprimat regretul pentru nota diplomatică transmisă autorităților de la Moscova de parlamentul și guvernul de la Chișinău, exprimându-și speranța că asemenea declarații nu se vor răsfrânge asupra dinamicii relațiilor moldo-ruse.

Igor Dodon a vorbit cu Vladimir Putin și despre reglementarea transnistreană și l-a informat pe aceste despre intenția de a se întâlni până la sfârșitul lunii cu liderul separatist de la Tirasppol Vadim Krasnoselski.

Igor Dodon anunță că i-a transmis un cadou liderului de la Kremlin, câteva sticle de vin din colecția personală a lui Vladimir Putin, ce se păstrează în beciurile de la Cricova încă din anii 2002-2003.

Tot astăzi, Igor Dodon a participat la un forum al oamenilor de afaceri din Federația Rusă și Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău