Deputat PAS: Ne vom consolida eforturilor împotriva celor care vor să falsifice alegerile

  • 24 August 2020 16:32
Deputat PAS: Ne vom consolida eforturilor împotriva celor care vor să falsifice alegerile

Consolidarea eforturilor împotriva celor care vor să falsifice alegerile este extrem de importantă, votul oamenilor trebuie să fie apărat, iar PAS și Platforma DA trebuie să monitorizeze procesul electoral în toate secțiile de votare din țară și de peste hotare. Declarația aparține deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, și vine ca răspuns la propunerile Platformei DA cu privire la consolidarea eforturilor pentru a avea un scrutin electoral prezidențial liber și corect, transmite IPN.

„PAS planifică să delege în absolut toate secțiile de votare câte trei persoane – membri ai birourilor, observatori și reprezentanți cu drept de vot consultativ. Dacă și Platforma DA va face la fel, atunci fără îndoială că s-ar minimiza riscurile fraudării”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Sergiu Litvinenco a precizat că PAS insistă în continuare pe modificarea Codului Electoral pentru a garanta că alegerile prezidențiale vor fi corecte. „În acest sens, am făcut apel ca, în primul rând, Comisia juridică, numiri și imunități să se convoace în zilele imediat următoare pentru a pregăti versiunea finală a proiectului legii pentru Plenul Parlament – trebuie să examineze atât propunerile Comisiei de la Veneția, cât și amendamentele deputaților”, a scris deputatul.

Sergiu Litvinenco susține că, ulterior, la ședința plenară a Parlamentului, se vor examina amendamentele, iar proiectul va fi votat în lectura a doua. „Dacă PSRM va folosi în continuare falsuri precum că nu mai este posibil de modificat legislația electorală reieșind din Avizul Comun de urgență al Comisiei de la Veneția și OSCE, atunci va fi clar că planul lor este să fraudeze masiv alegerile”, crede deputatul.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul Platformei DA, Andrei Năstase a declarat că, deși campania electorală prezidențială încă nu a fost lansată oficial, deja au parvenit informații, din diferite regiuni ale țării, despre cazuri de corupere a cetățenilor și de utilizare a resurselor administrative. „Îngrijorarea noastră ține de faptul că, prin aceste acțiuni ilegale, manipulări și presiuni, scrutinul poate fi fraudat. De aceea mă adresez către toate forțele politice pro-europene și naționale, celor care acceptă o competiție corectă, liberă, să facem măcar un minim front comun, să ne apărăm votul acordat de cetățeni”, a spus politicianul.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău