"De această dată e război" - titrează presă franceză

  • 14 Noiembrie 2015 11:56

Președintele Franței a convocat Consiliul de Apărare pentru această dimineață, după seria simultană de atentate teroriste din Paris, în care au murit cel puțin 120 de oameni, iar peste 200 au fost răniți.

"De această dată e război" - titrează aproape întreaga presă franceză de azi, iar François Hollande a promis deja o ripostă nemiloasă.
 
Peste 1.500 de militari au fost trimiși pe străzi și au fost ordonate percheziții în toată regiunea Île-de-France, care cuprinde capitala, în căutare de complici. 
 
Cel puțin opt teroriști și-au pierdut viața în aceste atacuri, cei mai mulți dintre ei pentru că au acționat centurile cu explozibil, pe care le aveau asupra lor.
 
Atacul, care a făcut cele mai multe victime, a avut loc în sala de concert Bataclan, unde avea loc un concert de rock.
 
Patru teroriști au reușit să pătrundă în sală, luând ostatici numeroși specatori în care au tras, înainte de a acționa centurile cu explozibil, când forțele speciale au dat asaltul, puțin după miezul nopții, ora Parisului.
 
Cel puțin 80 de persoane și-au pierdut viața.
 
În alte locuri din Paris, teroriști au tras asupra unor oameni care se aflau la terasele unor cafenele, făcând circa 35 de morți.
 
La Stade de France, marele stadion din apropierea Parisului au avut loc trei atacuri, care au făcut cinci morți, în timpul meciului amical de fotbal Franța-Germania.
 
Două atacuri au fost comise, se pare, cu grenade, iar al treilea a fost un atact sinucigaș, teroristul declanșând centura de explozibil pe care o avea asupra lui.
 
Președintele François Hollande, care asista la meci, a fost exfiltrat de forțele speciale.
 
El s-a adresat francezilor decretând starea de urgență și instaurând controlul la frontiere.
 
O astfel de serie de atacuri teroriste coordonate nu are precedent pe teritoriul francez, însă în ianuarie un atentat jihadist a decimat redacția revistei umoristice "Charlie Hebdo", din Paris.
 
Mai multe știri despre atentatele teroriste din Paris găsiți pe pagina noastră specială.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,18
Câțiva nori
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău