Cum vor fi împărțiți banii pe judecătorii (Adevărul)

  • 21 Decembrie 2012 11:35
Cum vor fi împărțiți banii pe judecătorii (Adevărul)

Cum vor fi împărțiți banii pe judecătorii, un subiect reflectat de Adevărul.

Constantin Tănase scrie în Timpul că la finele anului trebuie să mai facem un clasament, un top al rateurilor, greșelilor și crimelor comise pe parcursul anului, nu doar al celui mai bun politician și a celei mai sexy femei. E nevoie să facem acest lucru pentru a nu uita că viața e scurtă și ne este dată de Dumnezeu ca s-o trăim cu demnitate. Potrivit autorului, alcătuirea unui top al Nesimțirii  Naționale în care am include cele mai scandaloase cazuri de iresponsabilitate, indiferență, cruzime, egoism, răutate, pizmă ș.a.m.d. ne-ar ajuta să ne vedem adevăratele chipuri în oglindă.

Cum vor fi împărțiți banii pe judecătorii, un subiect reflectat de Adevărul. Bugetul pentru 2013 ar trebui să acopere toate necesitățile instanțelor din țară. Unii șefi se plâng însă de condiții proaste de muncă, în timp ce oficialii le promit că va fi construit un palat al Justiției. Președintele Judecătoriei Centru din Capitală, Ion Țurcan, a fost dojenit la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru că a expediat cu o întârziere de două zile, la Curtea de Apel Chișinău, un dosar ce ținea de examinarea unui arest. El a explicat că nu-și poate permite luxul să trimită mașina în fiecare zi la Curtea de Apel și a stabilit un grafic. Potrivit magistratului, Judecătoria este nevoită să fac economii din fiecare mărunțiș ca să sting datoriile.

Adevărul mai notează că înanul 2013, fondurile destinate fermierilor vor crește cu 60 de milioane de lei. Statul s-a obligat să acorde atenție specială tinerilor de până la 30 de ani. Banii sunt orientați spre stimularea creditării producătorilor agricoli de către instituțiile financiare private și a asigurării riscurilor de producție, revigorarea investițiilor pentru plantațiile perene, a celor pentru producerea legumelor în sere de iarnă, solarii și tuneluri, stimularea investițiilor pentru achiziționarea utilajelor agricole, pentru irigat, anti-îngheț și antigrindină.

În anul 2012, economia moldovenească nu a mai înregistrat rezultate spectaculoase ca în anii precedenți scrie adevărul. Experții susțin că de vină este atât politica statului, cât și condițiile climaterice. În pofida problemelor, s-au înregistrat reușite în economie, printre care menținerea deficitului bugetar la 1%, iar grație banilor străini s-au mărit semnificativ investițiile în infrastructura rutieră, ceea ce joacă un rol important pentru atragerea capitalului în regiuni. Experții apreciază, de asemenea, faptul că firmele offshore au fost obligate să-și divulge fondatorii.

Anul 2013 aduce surprize neplăcute la Cimișlia: reduceri de personal , aflăm din Gazeta de Sud. Instituțiile de învățământ școlar din orașvor trece în gestiunea Consiliului Raional Cimișlia. Astfel, din cele peste 400 de unități de personal aflate până în prezent în subordinea primăriei, vor rămâne 208.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău