Cresc tensiunile între politic și corpul judecătoresc. Încă o instanță s-a solidarizat împotriva declarațiilor care atentează la independența și garanțiile magistraților (bizlaw.md)

  • 27 Februarie 10:30
Cresc tensiunile între politic și corpul judecătoresc. Încă o instanță s-a solidarizat împotriva declarațiilor care atentează la independența și garanțiile magistraților (bizlaw.md)

Magistrații Judecătoriei Căușeni s-au solidarizat cu colegii din sistem și declară că toate criticile lansate de reprezentanții puterii politice în adresa puterii judecătorești reprezintă o atentare la independența întregului sistem și o denigrare intenționată a actului justiției. Declarația a fost semnată de cinci judecători, scrie bizlaw.md

Semnatarii menționează că declarația lor nu vine în apărarea unor colegi concreți, ci în apărarea statutului judecătorului. Potrivit magistraților, expunerile publice generalizate asupra întregului corp judecătoresc reprezintă o manipulare a opiniei publice, mai ales că persoanele care le înainteaă pretind că acestea sunt îndreptate spre reforma justiției și consolidarea statului de drept.

În Declarația judecătorilor din Căușeni se mai menționează că, de obicei, inițiativele legislative prin care se atentează la garanțiile sociale ale magistraților apar în ajunul unor alegeri.

Magistrații subliniază că nu se opun răspunderii judecătorului în condițiile legii pentru încălcările admise, dar nu vor tolera denigrarea generalizată a puterii judecătorești și sunt hotărâți să-și apere garanțiile acordate prin standarde internaționale.

Întreaga știre pe bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
-0,26 °C
câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1 m/s
Sat
10 °C
Sun
9 °C
Mon
7 °C
Tue
8 °C
Wed
12 °C

Curs oficial BNM 03 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1217 0.0524
USD 18.4281 0.0892
RON 4.1664 0.0095
UAH 0.6689 0.0065
RUB 0.2348 0.0020
Arhivă Radio Chișinău