Cotidianul/Sondaj în Rusia: Peste 60% dintre respondenți își doresc un președinte ca Maia Sandu (Revista presei)
-
25 Noiembrie 2020 09:29
Revista presei din 25 noimbrie 2020
”Sondaj în Rusia: Peste 60% dintre respondenți își doresc un președinte ca Maia Sandu”, titrează Cotidianul. În cadrul unui sondaj realizat pe site-ul postului de radio „Эхо Москвы”, 67% dintre respondenți își doresc în fruntea statului rus o persoană ca Maia Sandu. Peste 14.000 de persoane au răspuns că și-ar dori un președinte precum Maia Sandu, peste 5.000 nu ar vrea să fie conduși de un astfel de lider, iar circa 1.500 de oameni s-au declarat indeciși. „Аrătați vă rog tovarășului Dodon preferințele rușilor”, a comentat ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco, mai notează Cotidianul.
„Acest parlament trebuie să plece în istorie, mai ales când vedem ce elemente sunt acolo”, declară premierul Ion Chicu într-un interviu pentru Europa Liberă. „Eu sunt absolut de acord că acest parlament trebuie rapid dizolvat, dacă nu imediat, ar fi imediat, dar avem aceste proiecte care trebuie promovate, pentru că sunt foarte importante pentru țară”, a subliniat premierul, cu referire la proiectul bugetului de stat și politica bugetar-fiscală pentru 2021. ”Deci, acest parlament trebuie să plece în istorie, mai ales când vedem ce elemente sunt acolo. Altceva e că dorința de a dizolva acest parlament nu tot timpul coincide cu posibilitățile de a-l dizolva. (…) urmează peste exact o lună să intre în exercițiu președintele nou-ales al țării. Bineînțeles, un rol foarte important, cel mai important în linii mari în acest proces de dizolvare a parlamentului îi aparține președintelui, după cum cunoașteți. O să vedem ce o să se întâmple atunci, dar eu tot sunt de acord că acest parlament trebuie să fie dizolvat, nu înainte însă de a vota țării, nu guvernului, buget politic, fiscal ș.a.m.d. Că dacă se întâmplă acest lucru înainte de aprobarea acestor proiecte, va fi foarte dificil”, a subliniat Ion Chicu.
„Dosarul furtul miliardului este practic finalizat, procurorii cunosc în totalitate schema în baza căreia banii erau puși în circulație”, a declarat controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon la TV8. El a spus că în cazul furtului miliardului este vizat în calitate de martor și specialist din domeniul bancar. „Dosarul furtul miliarului este finalizat. Procuratura are toată schema pusă pe masă. Se cunoaște cine și ce rol juca. Este o persoană care stă în spate”. Veaceslav Platon a spus că nu este vorba despre deputatul Andrian Candu și nici Serghei Iaralov, fostul vicepreședinte al democraților. Veaceslav Platon a mai afirmat că ar fi demonstrată vinovăția Băncii Naționale a Moldovei (BNM) în acest dosar. Mai mult, controversatul om de afaceri a declarat că în frauda bancară ar fi fost implicată și banca rusă „Gazprombank”.
”Covid mi-a schimbat până și părerea despre mine”, declară dirijorul orchestrei Lăutarii, Nicolae Botgros, după externare, într-un interviu pentru portalul Report.md. ”O lună și patru zile. Atât a zăcut în spital, cu COVID, maestrul Nicolae Botgros. Astăzi este acasă. Deși spune că se simte mai bine, este în continuare dependent de masca de oxigen. Merge la spital pentru analize, face câte un cerc în jurul stadionului și se bucură de fiecare minut din viață. Respiră des și vorbește greu, iar unele cuvinte pe care le spune abia dacă pot fi deslușite”, relatează publicația. ”Acolo nu eram doar eu. Erau 24 de pacienți la fel ca mine. Toți erau tratați la fel. Medicul venea de vreo patru ori pe zi la noi și trecea pe la fiecare. (…) Nu puteam vorbi, pentru că paturile erau separate de niște paravane și nu ne vedeam unul cu altul. Doar ne auzeam. Când au aflat că este Botgros printre ei, m-au salutat și mi-au spus cuvinte frumoase. Cineva spunea că e din Soroca, altul – de la Briceni sau Nisporeni. Acolo profesia nu contează. Acolo toți eram pacienți cu COVID”, a mărturisit Nicolae Botgros.