Coreea de Nord, Coreea de Sud și forțele ONU au convenit asupra retragerii armelor de la frontieră

  • 22 Octombrie 2018 14:45
Coreea de Nord, Coreea de Sud și forțele ONU au convenit asupra retragerii armelor de la frontieră

Coreea de Nord, Coreea de Sud și Comandamentul ONU (UNC) au convenit, să retragă armele de foc și posturile de gardă din localitatea Panmunjom, situată în zona demilitarizată dintre cele două Corei (DMZ), în cursul acestei săptămâni, a comunicat Ministerul Apărării de la Seul, într-un nou demers spre îmbunătățirea rapidă a relațiilor dintre cele două state coreene.

Cele trei părți au avut cea de-a doua rundă de discuții la Panmunjom pe tema modalităților de a demilitariza frontiera, în conformitate cu pactul inter-coreean încheiat la summitul din septembrie de la Phenian. UNC, condus de SUA, care a supravegheat situația din zona demilitarizată de la încheierea ostilităților din războiul coreean, din 1950 - 1953, nu a putut fi contactat pentru comentarii pe marginea acestor informații, însă vineri a anunțat că susține eforturile celor două Corei de a-și implementa acordul militar.

Cele două state vecine urmăresc retragerea a 11 posturi de gardă pe o rază de un kilometru de la linia de demarcație militară de la frontiera lor până la sfârșitul acestui an.

Totodată, intenționează să retragă toate armele de foc dintr-o Zonă Comună de Securitate (JSA) de la Panmunjom și să reducă la 35 numărul membrilor personalului staționat aici, care să își transmită informații legate de echipamentul de supraveghere.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău