Ce spune Ministerul Apărării despre militarii care se antrenează fără măști și fără a respecta distanța socială pentru a depune flori la 9 mai

  • 08 Mai 2020 15:41
Ce spune Ministerul Apărării despre militarii care se antrenează fără măști și fără a respecta distanța socială pentru a depune flori la 9 mai

Ministerul Apărării a venit cu o reacție după ce în spațiul mediatic au apărut mai multe comentarii cu privire la participarea militarilor din Compania Gărzii de Onoare la ceremoniile de depuneri de flori de la 9 mai și nerespectarea de către aceștia a regulilor de protecție în contextul pandemiei de COVID-19.

Potricit unui comunicat al instituției, militarii din Compania Gărzii de Onoare urmează să participe la evenimentele desfășurate  de 9 mai, care vor avea loc în format restrâns. Astfel, ministerul susține că aceștia se antrenează, conform procedurii, la Complexul Memorial Eternitate, acolo unde mâine vor fi depuneri de flori.

„Chiar dacă militarii nu poartă măști sau nu respectă distanța socială, aceștia sunt înafara oricărui pericol de infectare. Ei nu intră în contact cu alte persoane străine pe timpul repetițiilor, fiind transportați din și în unitate cu un autocar al Armatei Naționale. Totodată, ei se află sub supravegherea specialiștilor medicali din armată, care le verifică starea de sănătate zilnic. Menționăm că Armata Națională a respectat și respectă în continuare deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale pe perioada stării de urgență. Efectivul militar și civil al instituției urmează toate regulile de protecție în conformitate cu recomandările autorităților”, se mai arată în comunicat.

 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău