Casa Albă, ULTIMATUM pentru liderul de la Phenian: Timpul programului nuclear nord-coreean a expirat

  • 05 Aprilie 2017 10:35
Casa Albă, ULTIMATUM pentru liderul de la Phenian: Timpul programului nuclear nord-coreean a expirat

Un oficial de la Casa Albă a emis o avertizare îndrăzneață declarând despre programul nuclear al Coreei de Nord că ”timpul acestuia a expirat, iar acum toate opțiunile sunt luate în calcul”.

Doi oficiali de la Casă Albă au avut o scurtă întâlnire informativă cu reporteri, înaintea întrevederii dintre președintele american și omologul său chinez, Xi Jinping. Oficialul american a dorit astfel să sublinieze eșecul eforturilor Administrației SUA de a negocia pentru a pune capăt programului nuclear nord-coreean, informează Mediafax.ro.

Regimul de la Phenian a lansat miercuri o rachetă balistică care s-a prăbușit în apele Mării Japoniei după ce a zburat pe o distanță de aproximativ 60 de kilometri, au anunțat autoritățile militare sud-coreene și americane.

”Coreea de Nord a lansat o altă rachetă balistică cu rază medie de acțiune. Statele Unite a vorbit destul despre Coreea de Nord. Nu mai avem nimic de comentat”, a anunțat Rex Tillerson, secretarul american de Stat.

Phenianul a anunțat că va reacționa în cazul în care comunitatea internațională înăsprește regimul de sancțiuni la adresa regimului nord-coreean, la o zi după ce președintele american Donald Trump a amenințat că este pregătit să soluționeze chestiunea nord-coreeană și fără ajutor.ul Chinei.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste balistice și nucleare în ultimul an și există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregătește un nou test nuclear.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău