Ban Ki-moon condamnă “brutalitatea înspăimântătoare” de la Homs

  • 09 Februarie 2012 16:47
Ban Ki-moon condamnă “brutalitatea înspăimântătoare” de la Homs

Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a condamnat astăzi “brutalitatea înspăimântătoare” de la Homs, oraș sirian aflat de câteva zile sub asediul forțelor guvernamentale. Acestea au continuat, astăzi, să bombardeze cu rachete și mortiere cartierele reziden

Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a condamnat astăzi “brutalitatea înspăimântătoare” de la Homs, oraș sirian aflat de câteva zile sub asediul forțelor guvernamentale. Acestea au continuat, astăzi, să bombardeze cu rachete și mortiere cartierele rezidențiale din Homs, unde sute de civili au fost uciși în ultimele zile.

Între timp, ministrul de externe al Turciei, Ahmet Davotoglu, care a plecat la Washington pentru a purta convorbiri despre criza siriană, a declarat că țara sa nu mai poate urmări pasiv ceea ce se întâmplă în Siria. Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan a avut o convorbire și cu președintele rus, Dmitri MEdvedev, care a insistat, însă, că orice intervenție în Siria este exclusă.

Aproximativ 6000 de persoane au fost ucise în Siria începând cu martie anul trecut, când au început protestele anti-guvernamentale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău