Autoritățile de la Donețk semnalează patru cazuri de încălcare a armistițiului în estul Ucrainei

  • 20 Ianuarie 2018 11:30
Autoritățile de la Donețk semnalează patru cazuri de încălcare a armistițiului în estul Ucrainei

Autoritățile autoproclamatei republici populare Donețk au semnalat patru cazuri de încălcare a armistițiului în estul Ucrainei de către forțele guvernamentale ucrainene, în ultimele 48 de ore, informează Agenția de presă Donețk, care citează surse militare. «În ultimele 48 de ore, forțele guvernamentale ucrainene au încălcat de patru ori armistițiul în estul Ucrainei.

Au fost folosite artileria, mortiere, arme de foc, sisteme de lansare de grenade, sisteme portabile antitanc. Insurgenții au fost supuși unor atacuri armate, fiind folosite și obuziere de calibrul 152 mm», anunțau luni autoritățile autoproclamatei republici populare Donețk din estul Ucrainei, într-un comunicat remis presei.

Membrii Grupului de contact responsabil de reglementarea situației din Donbas au decretat necesitatea instituirii din data de 1 septembrie a unui armistițiu pe durată nelimitată, în cadrul reuniunii de la Minsk, din 26 august 2017.

Acest acord a devenit al patrulea la număr, după acordul din 2014 cu privire la încetarea ostilităților în regiune și respectarea regimului de pace. Cu toate acestea, nu s-a produs o ameliorare semnificativă a situației din regiune.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău