Autoritatea Palestiniană, somată să plătească pentru un atac contra israelienilor

  • 19 Noiembrie 2017 19:13
Autoritatea Palestiniană, somată să plătească pentru un atac contra israelienilor

Un judecător israelian a dispus ca Autoritatea Palestiniană și autorii unui atentat comis în anul 2001 să plătească despăgubiri de 62 de milioane de shekeli (aproximativ 15 milioane de euro) rudelor a trei israelieni care au fost uciși în respectivul atac, a indicat duminică justiția israeliană, scrie Agerpres.

Liderul palestinian Marwan Barghouti, încarcerat în Israel după ce a primit mai multe pedepse cu închisoarea pe viață pentru rolul său în atacurile din timpul primei și a celei de-a doua Intifada, face parte din cei șapte palestinieni implicați în atentat.

Atacul a avut loc pe 25 august 2001 pe o șosea din Cisiordania, soldându-se cu viața cuplului Yaniv și Sharon Ben Shalom, precum și a lui Doron Sviri, fratele lui Sharon.

Potrivit deciziei justiției israeliene, suma de 62 de milioane de shekeli va trebui virată familiilor celor trei victime, o plată împărțită între Autoritatea Palestiniană (40%) și cei șapte autori palestinieni (60%).

Judecătorul a apreciat că Autoritatea Palestiniană a încurajat atacul și le-a furnizat forțelor de securitate arme care au ajuns în final în mâinile atacatorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău