AUDIO | Poliția a interceptat discuții telefonice despre organizarea unor provocări înaintea protestului de duminică

  • 01 August 2017 12:23
AUDIO | Poliția a interceptat discuții telefonice despre organizarea unor provocări înaintea protestului de duminică

Poliția anunță că s-a autosesizat în cazul instalării unor urne mobile și bannere denigratoare în adresa liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în Piața Marii Adunări Naționale. Cazul a fost înregistrat de angajații Inspectoratului de Poliție Buiucani, care întreprind acțiuni pentru stabilirea autorilor acestor infracțiuni, se arată într-un comunicat al IGP.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a cerut luni, 31 iulie, într-o conferință de presă, Ministerul Afacerilor Interne să investigheze cazul cu privire la tirajarea unor pliante, pe care le califică drept denigratoare la adresa sa. Pliantele erau împrăștiate pe bulevardul Ștefan cel Mare, în timpul protestului de duminică, 30 iulie, împotriva sistemului electoral mixt.

IGP mai informează că a interceptat discuțiile telefonice dintre trei membri ai formațiunii Partidul Nostru despre organizarea unor presupuse acțiuni cu tentă de provocare, ce urmau să aibă loc în noaptea dinaintea protestului.

Deocamdată, au loc investigații în baza probelor acumulate, precizează comunicatul.

În replică, liderii formațiunii Partidul Nostru resping declarațiile poliției, calificându-le ca fiind calomnioase și denigratoare. Vicepreședintele formațiunii, Ilian Cașu a declarat într-o conferință de presă că ”este foarte grav faptul că șeful IGP răspândește informații false pentru a manipula opinia publică”.

Duminică, la Chișinău a avut loc un protest față de sistemul electoral mixt. Oamenii adunați în fața clădirii Parlamentului au cerut abrogarea legii. Potrivit rezoluției adoptate de protestatari, adresată instituțiilor europene, cetățenii cer să fie aplicate sancțiuni directe împotriva liderilor PDM, PRSM și PPEM, precum și tuturor deputaților care au votat sistemul electoral mixt. Protestatarii au mai solicitat ca instituțiile europene să le interzică acestora deplasarea în statele UE până la abrogarea legii.

Un nou protest a fost anunțat pentru 17 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău