Angela Merkel: Situația din R.Moldova trebuie urmărită cu atenție de către instituțiile europene

  • 23 Iunie 2017 08:48
Angela Merkel: Situația din R.Moldova trebuie urmărită cu atenție de către instituțiile europene

Cancelarul german Angela Merkel a vorbit ieri în timpul summit-ului Partidului Popular European de la Bruxelles despre situația din Republica Moldova și a spus că aceasta trebuie urmărită cu atenție de către instituțiile europene.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu care a participat la summit, a scris pe o rețea de socializare că a discutat cu Angela Merkel despre problemele Republicii Moldova și ce pot face partenerii externi pentru asigurarea parcursului democratic al țării.

Maia Sandu s-a întâlnit la Bruxelles și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, iar oficialul european a reiterat faptul că așteaptă ca recomandările Comisiei de la Veneția să fie implementate pe deplin de către autoritățile de la Chișinău. Președintele Consiliului European cunoaște foarte bine contextul actual din Republica Moldova și ne asigură de sprijinul lui în apărarea democrației, mai scrie Maia Sandu.

Liderul PAS s-a întreținut și cu președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, care s-a arătat îngrijorat de situația din Republica Moldova și de declarațiile autorităților de la Chișinău după publicarea raportului Comisiei de la Veneția. Maia Sandu mai scrie că împărtășește împreună cu Joseph Daul același punct de vedere, și anume că Republica Moldova are nevoie de asistența financiară a UE cu condiția ca autoritățile să respecte normele democratice și să demonstreze prin acțiuni concrete angajamentul pentru valorile europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău