Andrian Candu: PDM este gata să poarte discuții cu orice formațiuni politice pentru a forma o nouă majoritate în Parlament

  • 06 Noiembrie 2019 08:40
Andrian Candu: PDM este gata să poarte discuții cu orice formațiuni politice pentru a forma o nouă majoritate în Parlament

Partidul Democrat din Moldova (PDM) va reveni la guvernare mai degrabă decât cred unii. Declarația aparține deputatului democrat Andrian Candu. Potrivit lui, până atunci, PDM va constitui o opoziție constructivă și va pune presiune pe actualul Guvern. Totodată, Andrian Candu spune că PDM este gata să poarte discuții cu orice partid politic pentru a forma o nouă majoritate parlamentară, transmite IPN.

Andrian Candu a afirmat că PDM vrea să fie la guvernare pentru a putea livra, în continuare, rezultate pentru cetățeni. „Partidul Democrat trebuie să pună presiune constructivă pe Guvern pentru ca acesta să înceapă să livreze rezultate pentru cetățeni. De aceea, o așteptăm pe Maia Sandu cu echipa sa în Parlament, atunci când se va discuta moțiunea de cenzură pe două dimensiuni: economic și social”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.


Potrivit lu, Guvernul Sandu nu a oferit deocamdată lucruri concrete pentru cetățeni și doar a suspendat sau anulat proiecte sociale importante, inițiate de guvernarea precedentă.

Întrebat dacă PDM va opta pentru alegeri parlamentare anticipate, Andrian Candu a menționat că prezența la vot din ultimul scrutin, cel local, a demonstrat că oamenii sunt obosiți de alegeri. „PDM vrea să revină la guvernare și poate să facă acest lucru și fără alegeri anticipate”, a declarat Andrian Candu, însă nu a precizat cum anume.

În acest context, Andrian Candu a notat că PDM este gata să poarte discuții cu orice formațiuni politice pentru a forma o nouă majoritate în Parlament. „Dacă la ora actuală unele membre ale coaliției de guvernare sunt dispuse să discute cu Partidul Democrat pentru a face o anumită construcție care să ducă la aceea ca să începem să livrăm cetățenilor ceva, PDM este deschis pentru astfel de discuții, indiferent de culoarea politică. Am observat că în ultimii ani culoarea politică atât de mult dezamăgește și foarte mult se pune accent pe geopolitică și culoare politică încât se uită despre cetățean și treburile din localități”, a declarat politicianul.

PDM se află actualmente în opoziție după ce, în luna iunie, a cedat puterea coaliției de guvernare formată de blocul ACUM și Partidul Socialiștilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău