Andrei Năstase a semnat un ordin care vizează activitatea inspectorilor de patrularea și a mașinilor capcană

  • 19 August 2019 11:51
Andrei Năstase a semnat un ordin care vizează activitatea inspectorilor de patrularea și a mașinilor capcană

Mașinile capcană dotate cu radare, nu vor mai fi amplasate în locuri ascunse. Un ordin în acest sens, cu privire la asigurarea respectării prevederilor actelor normative în domeniul controlului traficului rutier, a fost semnat de ministrul Afacerilor interne, Andrei Năstase, scrie Ziarul de Gardă.

Astfel, potrivit acestui ordin, va fi interzisă oprirea și verificarea vehiculelor în lipsa temeiurilor legale. Totodată, la oprirea vehiculului polițiștii vor fi obligați să informeze conducătorii auto cu privire la nume, funcție și temeiul legal al opririi, și vor prezenta legitimația de serviciu.

De asemenea, unitățile de supraveghere a traficului vor fi amplasate numai în locuri vizibile, fiind interzisă staționarea acestora în spații ascunse conducătorilor auto.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne, măsura adoptată se înscrie în obiectivul de asigurare plenară a drepturilor și libertăților cetățenilor și de prevenire a abuzurilor din partea instituțiilor de drept, inclusiv a structurilor subordonate MAI.

Sursa:ZDG

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău