Andrei Galbur a reiterat, la Munchen, disponibilitatea pentru deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău

  • 20 Februarie 2017 08:39
Andrei Galbur a reiterat, la Munchen, disponibilitatea pentru deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău

Ministrul de externe, Andrei Galbur a avut duminică, 19 februarie, o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, în marja Conferinței de securitate de la Munchen.

Șeful diplomației moldovenești s-a referit la prioritățile agendei de cooperare Republica Moldova-NATO în cadrul Planului Individual de Acțiuni al Parteneriatului, subliniind determinarea autorităților moldovenești de a continua procesul de reformare și modernizare a sectorului de securitate și apărare națională, cu respectarea principiului de neutralitate a țării, se meniționează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În context, ministrul a reiterat disponibilitatea autorităților moldovenești pentru deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău, reprezentanță în cadrul căreia vor activa experți civili din statele partenere de dezvoltare ale Republicii Moldova și care va facilita cooperarea pe linie bilaterală, inclusiv, implementarea proiectelor cu sprijinul Alianței.

Rose Gottemoeller a accentuat susținerea fermă a Alianței Nord-Atlantice pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, și respectul pentru neutralitatea țării. Reprezentantul NATO a menționat disponibilitatea Alianței de a oferi, în continuare, expertiza și asistența necesară în promovarea acestor reforme.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău