Amnesty International i-a retras liderei din Myanmar cel mai prestigios premiu al său pentru drepturile omului

  • 13 Noiembrie 2018 16:35
Amnesty International i-a retras liderei din Myanmar cel mai prestigios premiu al său pentru drepturile omului

Amnesty International i-a retras liderei din Myanmar, Aung San Suu Kyi, cel mai prestigios premiu al său pentru drepturile omului - ”Ambasador al Conștiinței”,  acuzând-o că a permis continuarea încălcărilor drepturilor omului prin faptul că nu a denunțat violențele împotriva minorității musulmane rohingya, relatează Reuters.

Peste 700.000 de membri ai acestei minorități au fugit în 2017 de violențele comise de militari și miliții budiste în Myanmar și s-au refugiat în Bangladeshul vecin unde trăiesc de atunci în imense tabere improvizate.

Laureata Premiului Nobel pentru Pace, Aung San Suu Kyi, în fruntea guvernului din Myanmar din 2016, este foarte criticată pentru lipsa de acțiune împotriva armatei.

În cei opt ani de când a fost eliberată, Suu Kyi a condus partidul său la victorie la alegerile din 2015 și a înființat un guvern anul următor, însă a trebuit să împartă puterea cu generalii și nu are niciun control asupra forțelor de securitate.

Amnesty International a afirmat într-un comunicat că Aung San Suu Kyi nu a denunțat violențele împotriva minorității rohingya și a subliniat 'trădarea rușinoasă a valorilor pe care odată ea le apăra'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău