Ambasadorul Daniel Ioniță, în vizită la Taraclia și Cahul unde România a oferit peste 1,2 milioane de euro pentru reparația unor edificii de cultură și educație

  • 12 Octombrie 2018 10:30
Ambasadorul Daniel Ioniță, în vizită la Taraclia și Cahul unde România a oferit peste 1,2 milioane de euro pentru reparația unor edificii de cultură și educație

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a vizitat ieri raioanele Taraclia și Cahul, unde Guvernul de la București a alocat peste 1,2 milioane de euro pentru reparația unor edificii de cultură și educație.

În raionul Taraclia, diplomatul a vizitat șantierul gimnaziului-grădiniță "D. Cantemir" din satul Aluatu. Instituția a beneficiat de fonduri în valoare de 125 de mii de euro, în cadrul ”Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”.

Alte 800 de mii de euro au fost alocate de Guvernul României, pentru construcția Teatrului Dramatic ”B.P. Hașdeu” din Cahul, care de asemenea a fost vizitat de către Daniel Ioniță.  Ambasadorul a susținut și o prelegere la Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul, despre rolul NATO în asigurarea securității și gestionarea crizelor.

Diplomatul a mai vizitat Centrul Regional de Transfuzie a Sângelui din Cahul, renovat, în perioada 2010-2012, din banii Guvernului României, care alocate 290 de mii de euro, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău