Alimentația la nivel global, deficitară în vitamine și minerale (CSIRO)

  • 17 Decembrie 2018 10:10
Alimentația la nivel global, deficitară în vitamine și minerale (CSIRO)

Alimentația la nivel global este săracă în vitamine și minerale esențiale pentru o dezvoltare sănătoasă, a descoperit cel mai important organism științific din Australia, citat luni de Xinhua.

O analiză a alimentației la nivel mondial, lansată luni de Organizația pentru Cercetare Științifică și Industrială a Commonwealth (CSIRO), relevă că aportul de calciu, vitamina D, vitamina E și folați este probabil să rămână unul inadecvat până în anul 2050.

În țările mai sărace, aportul de zinc, fier, vitamina K și vitamina A va continua să fie inadecvat, a preconizat studiul.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), deficiențele de micronutrienți pot afecta dezvoltarea intelectuală și pot duce la stoparea creșterii și la slăbirea sistemului imunitar.

Peste două miliarde de persoane la nivel global suferă de deficiențe de micronutrienți, potrivit estimărilor OMS.

''Siguranța alimentară la nivel mondial nu presupune doar asigurarea unui număr adecvat de calorii'', a declarat autoarea studiului CSIRO, Jessica Bogard, într-un comunicat lansat luni. ''O persoană poate consuma un număr prea mare de calorii, dar poate fi în același timp subnutrită'', a explicat ea.

Studiul a descoperit că în aproape fiecare țară din lume aportul de carbohidrați și proteine este adecvat, notează Xinhua.

Pe baza alimentației actuale, cercetătorii au trasat o traiectorie a modului în care va evolua alimentația omului obișnuit până în anul 2050. Ei au descoperit că principalul factor care va influența în viitorul apropiat siguranța alimentară și nutrițională va fi reprezentat de schimbările climatice.

''O schimbare a climei, combinată cu o modificare a alimentației oamenilor pe măsură ce aceștia obține venituri mai mari va afecta în cele din urmă sistemele noastre agricole, ce va fi cultivat și unde'', a spus Bogard.

''Îmbunătățirea productivității agricole și creșterea economică nu vor fi suficiente pentru realizarea siguranței nutriționale în prezent și în viitor. Trebuie să ne reorientăm eforturile asupra calității alimentației mai degrabă decât asupra cantității'', a adăugat autoarea studiului.

Sursa: AGERPRES

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău