Republica Moldova marchează „Ora Pământului” prin stingerea luminilor timp de o oră

  • 23 Martie 15:27
Republica Moldova marchează „Ora Pământului” prin stingerea luminilor timp de o oră

Republica Moldova marchează astăzi „Ora Pământului”, alăturându-se acțiunilor susținute în acest sens la nivel internațional. Astfel, în seara zilei, timp de o oră, de la 20:30 până la 21:30, este recomandat deconectarea iluminatului sediilor instituțiilor publice și iluminatului stradal, transmite MOLDPRES.

Acțiunea are drept scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice, prin deconectarea luminii timp de o oră.

„Ora Pământului” este marcată din anul 2007, la inițiativa Fondului Mondial pentru Natură. Conform acesteia, anual, la sfârșitul lunii martie, de la ora 20.30 și până la 21.30, oameni din întreaga lume participă la cea mai mare acțiune globală de mediu. Cetățeni din peste 180 de țări se reunesc în cadrul mai multor evenimente pentru a atenționa omenirea asupra schimbărilor climatice și procesului de degradare a biodiversității, solurilor, afectării resurselor de apă, pădurilor și securității alimentare.

În R. Moldova evenimentul este marcat din 2008. Potrivit unor estimări, dacă timp de o oră, toți consumatorii casnici din țara noastră ar deconecta energia electrică, s-ar economisi circa 278 mii de kilowați pe oră. Pentru producerea acestei cantități de energie se consumă 86,8 mii metri cubi de gaze naturale, în urma arderii cărora se emit în atmosferă 165 tone de gaze cu efect de seră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău