Alegeri în regiunea transnistreană. Chișinăul recomandă evitarea călătoriilor în regiune

  • 28 Noiembrie 2015 15:06
Alegeri în regiunea transnistreană. Chișinăul recomandă evitarea călătoriilor în regiune

Duminică, 29 noiembrie, în regiunea tranistreană vor avea loc alegeri locale și centrale care, potrivit unei hotărâri luată anul trecut, se vor desfășura în aceeași zi.

Scrutinul va fi pentru desemnarea candidaților în funcții în cadrul așa-numitului soviet suprem de la Tiraspol, precum și în cadrul administrațiilor locale. Cu această ocazie, autoritățile de la Chișinău au recomandat, pentru astăzi și mâine, evitarea călătoriilor în regiunea separatistă, pentru că ar fi posibile scenarii cu caracter provocator.

„Asemenea semnale provin atât din relatările presei despre lupta acerbă pentru putere între grupările politice din Transnistria, cât și din sursele speciale care atestă sporirea prezenței și a activismului structurilor de forță din această regiune”, au comunicat pentru IPN surse din cadrul Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a cerut ambasadelor acreditate la Chișinău și organizațiilor internaționale să nu își desemneze reprezentanți pentru monitoizarea așa-numitelor alegeri. Cheltuielile pentru desfășurarea scrutinului se vor ridica la peste 6 milioane de ruble, adică aproape 4 milioane de lei, potrivit bugetului aprobat de așa-numitul Soviet Suprem de la Tiraspol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău