Alegeri în Franța | Echipa lui Emmanuel Macron a anulat acreditările pentru două instituții de presă rusești

  • 29 Aprilie 2017 17:34
Alegeri în Franța | Echipa lui Emmanuel Macron a anulat acreditările pentru două instituții de presă rusești

Corespondenții a două instituții de presă rusești au rămas fără acreditare la evenimentele de campanie ale lui Emmanuel Macron. Candidatul de centru la președinția Franței le reproșează unei televiziuni și unei agenții de presă pro-Kremlin că publică „informații mincinoase" la adresa sa. De un tratament similar se plânge o mare parte a presei franceze, de data aceasta din partea echipei de campanie a candidatei de extremă-dreapta Marine Le Pen.

Echipa lui Emmanuel Macron a anulat acreditările postului de televiziune Russia Today și ale agenției Sputnik, motivând că acestea fac parte dintr-un dispozitiv menit să-l denigreze. Candidatul favorit la președinția Franței a acuzat Rusia că este în spatele unor atacuri informatice care l-au vizat și că încearcă să influențeze alegerile din Franța, așa cum a fost acuzată că a făcut și cu cele din Statele Unite.

Decizia de vineri a provocat indignare la Moscova.

Iată cum libertatea de expresie dispare într-un mod lipsit de eleganță, într-o țară care se laudă cu această libertate aproape mai mult decât cu brânza Camembert sau Brie", a declarat redactorul-șef Sputnik și Russia Today, Margarita Simonian.

De asemenea, și Ministerul de Externe de la Moscova a catalogat decizia drept „o discriminare scandaloasă" a presei ruse.

În paralel, peste 30 de instituții de presă din Franța au semnat o scrisoare de protest, după ce mai mulți jurnaliști au fost excluși de la evenimentele de campanie ale lui Marine Le Pen. Acestea acuză echipa candidatei de extremă-dreapta că refuză accesul unor jurnaliști la evenimentele de campanie pentru turul al doilea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău