300 de soldați au sosit la Odesa

  • 28 Aprilie 2016 14:49
300 de soldați au sosit la Odesa

Cel puțin 300 de soldați din cadrul regimentului ucrainean "Azov" din Mariupol au sosit la Odesa.

Decizia vine după ce guvernatorul regiunii, Mihail Saakașvili, a cerut suplimentarea forțelor de ordine din oraș, înaintea evenimentelor ce vor marca doi ani de la conflictul local dintre pro-ruși și pro-ucraineni, în care au murit aproape 50 de persoane.

Pe 27 aprilie, Saakașvili a anunțat că președintele Petro Poroșenko a dispus ca la Odesa să fie trimiși cel puțin 1.000 de membri ai forțelor de securitate.

Amintim că, la 2 mai 2014, la în orașul Odesa, aproximativ 50 de persoane au murit în urma unor confruntări între apărătorii unității Ucrainei și simpatizanți pro-ruși. Violențele au izbucnit în timp ce o coloană de ucraineni care militau pentru unitatea țării a fost atacată de separatiști pro-ruși înarmați cu bâte, lanțuri metalice și pistoale. Cei aproximativ 1.500 de susținători ai Kievului, majoritatea suporteri ai cluburilor de fotbal din Odesa și din Harkiv, au fost atacați de câteva sute de pro-ruși.

Ulterior, pro-rușii s-au baricadat în Casa Sindicatelor din Odesa, care a luat foc în circumstanțe încă neclare, în timp ce era asediată de cei din tabăra pro-ucraineană

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău