“Cum să Angajați și să Păstrați cei mai Buni Oameni” de Brian Tracy

  • 16 Iunie 2014 14:09
“Cum să Angajați și să Păstrați cei mai Buni Oameni” de Brian Tracy

Autorul Brian Tracy descrie punctual, în stilul său caracteristic 21 de metode practice despre cum să angajăm și să păstrăm cei mai buni oameni.Dacă e să rezumăm întreaga carte la o propoziție, atunci aceasta ar fi următoarea: "Angajați fără grabă și concediați rapid". Autorul motivează această afirmație prin faptul că decizia de angajare a unei persoane implică…

Autorul Brian Tracy descrie punctual, în stilul său caracteristic 21 de metode practice despre cum să angajăm și să păstrăm cei mai buni oameni.

Dacă e să rezumăm întreaga carte la o propoziție, atunci aceasta ar fi următoarea: "Angajați fără grabă și concediați rapid". Autorul motivează această afirmație prin faptul că decizia de angajare a unei persoane implică investiții de timp și bani, iar angajarea unei persoane nepotrivite, conform propriilor analize costă compania cel puțin trei salarii anuale ale angajatului.

Autorul scrie că într-un interviu de angajare putem utiliza "formula Swan", care a fost inventată de recrutorul John Swan și se bazează pe S-W-A-N, adică pe cele patru atribute,pe care le căutăm la un angajat: Smart (inteligent), Work Hard (care muncește din greu, zelos), Ambitious (ambițios) și Nice (plăcut). Brian Tracy menționează că unul dintre atributele inteligenței este curiozitatea, iar un bun candidat va pune o serie de întrebări despre companie, sarcinile sale și oportunitățile viitoare.

O componentă importantă în opinia autorului este verificarea atentă a CV-urilor și a referințelor potențialului angajat. Dacă foștii angajatori refuză să ofere informații, îi puteți întreba: "Ați mai angaja persoana aceasta, dacă ar aplica pentru un post în compania dumneavoastră?" Dacă răspunsul este "Nu", ar trebui să fie un semnal de avertizare, sugerează Brain Tracy, care adaugă că 54% din CV-uri și aplicații nu sunt pe deplin veridice, mai ales în privința studiilor și a realizărilor.

O altă recomandare valoroasă pentru angajatori este folosirea "legii celor trei": pentru orice post trebuie să intervievați minimum trei candidați, să intervievați cel puțin de trei ori candidatul, care vă place cel mai mult, să-l intervievați în trei locuri diferite, să supuneți candidatul la minimum trei interviuri desfășurate de alți manageri sau potențiali colegi și, în cele din urmă, să discutați cu minimum trei persoane care au lucrat cu candidatul dumneavoastră.

"Harvey Mackay povestește despre angajarea unui nou agent de vânzâri, care a durat șase luni. El a intervievat treizeci și cinci de candidați, dintre care pe unii de mai multe ori. La sfârșitul procesului, el a decis… ei bine, ce credeți ? Da. A decis să nu angajeze pe niciunul. După ani de experiență, învățase că o decizie greșită de angajare este mai nesatisfăcătoare decât decizia de a nu angaja pe nimeni."

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău