„Câinele din Baskerville” de Artur Conan Doyle

  • 20 Ianuarie 2015 15:20
„Câinele din Baskerville” de Artur Conan Doyle

În acest roman Artur Conan Doyle ne cheamă să răscolim și să descoperim din nou crimele misterioase, care aparent sunt imposibil de rezolvat, dar nu și pentru Sherlock Holmes și Doctorul Watson.

Citește un fragment din romanul „Câinele din Baskerville”.

Câinele din Baskerville este un roman gotic inspirat dintr-o legendă veche și, mai exact, legenda Castelului din Baskerville, un castel blestemat în care membri familia Baskerville sunt vânați și uciși de către un câine monstru. Legenda sună în felul următor: cândva un membru al familiei Baskerville, Hugo Baskerville, un om rău, lipsit de credință, se îndrăgostește de o fată pe care o închide într-o cameră fiindcă îl ignora. Aceasta reușește să fugă dar este  urmărită de Hugo și de servitorii săi. Într-un final, fata moare din cauza fricii și a oboselii, lângă două pietre uriașe, iar Hugo Baskerville este găsit de servitori cu un câine peste el care îl mușca de gât.

Vezi și alte cărți ale autorului  Sir Arthur Conan Doyle.

Romanul începe la Londra, unde Sherlock Holmes primește informații referitor la cazul lui Henry Baskerville, ultimul moștenitor legitim al familiei Baskerville, care era amenințat și el de câine. Misterul dar și faptul că blestemul nu are nicio legătură cu realitatea îl provoacă pe Sherlock Holmes și pe doctorul Watson să accepte acest nou caz dificil și foarte periculos.

În cele din urmă, Sherlock Holmes reușește să dezlege blestemul familiei Baskerville, și o face într-un mod caracteristic doar lui, cu dovezi neobservate de Poliție și cu deducții la care nimeni nu se aștepta.

Cartea poate fi comandată online pe Bestseller.md.

Recenzie de Cristian Plop, Editor web Bestseller.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău