Debut senzațional: „Regina Nopții" de Lilia Calancea

  • 26 Decembrie 2014 14:38
Debut senzațional: „Regina Nopții

Adriana, după o căsnicie nereușită se dedică pe deplin carierei și ajunge să conducă o renumită revistă pentru femei în Bruxelles.

Are tot de ce are nevoie o femeie: carieră, bani, sex, dar nu și iubire. Într-o zi se decide să se desprindă de tot ce înseamnă viața modernă și vine pe o mică insulă grecească, ferită de turiști.

Călătoria pare să se termine fără să înceapă când din prima zi scuterul pe care îl conduce este lovit de un automobil, iar Adriana suferă o fractură la picior care o ține imobilizată timp o lună într-o odaie... cu vedere la mare și la frumoasa grădină cu flori a lui Dimitris, cel care a accidentat-o și care își asumă recuperarea ei.

Dimitris, cu 12 ani mai tânăr, se simte pe zi ce trece tot mai atașat de Adriana care îl ține la distanță și refuză să admită o relație de iubire. Se însănătoșește și pleacă. "Dacă nu poți reține o femeie cu dragostea, n-o mai poți reține cu nimic."

"Ce dramă trăiește o femeie când nu-i iubită ani la rând. Ce dezastru poate provoca ea însăși când e iubită din nou, dar nu mai crede în iubire! În niciun fel de iubire", constată autoarea romanului.

Citește un fragment din carte.

"Regina Nopții" este un roman de dragoste ce se citește foarte ușor datorită talentului de povestitoare a Liliei Calancea, a momentelor ce îți aduc zâmbetul pe buze, dar și a contrastelor între iubire și despărțire, fericire și tristețe, viață și moarte.

Motivul cimitirului este prezent de mai multe ori pe parcursul romanului, amintindu-ne că suntem muritori și putem să nu mai avem o a doua șansă pentru a fi fericiți, pentru a iubi și a fi iubiți.

Din lectura romanului, bărbații ar putea învăța cum să aprecieze o femeie, cum trebuie să lupte pentru dragostea ei și cum să colecteze memorii, nu lucruri.

Un debut senzațional, care ne face să privim cu încredere la perspectivele romanului contemporan din literatura basarabeană.

Cartea poate fi procurată pe Bestseller.md.

Recenzie de Ion Bargan

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău