Volumul autobiografic “Pas cu Pas” de Klaus Iohannis

  • 20 Ianuarie 2015 15:24
Volumul autobiografic “Pas cu Pas” de Klaus Iohannis

Klaus Iohannis își începe volumul autobiografic referindu-se la anii de formare: copilăria și adolescența.

Vorbește despre străzile și locurile în care a copilărit în Sibiu, dar și în Cluj unde a fost student și a absolvit Facultatea de Fizică a Universității Babeș-Bolyai. Continuă cu experiența primilor ani ca dascăl, întâlnirea cu soția sa, Carmen, obiceiurile și pasiunile sale.

Spre finalul primului capitol, președintele Iohannis vorbește despre Forumul Democrat al Germanilor din România, care a contribuit la formarea și ascensiunea sa profesională, vizitele oficiale în Austria și Germania, întâlnirea cu cancelarul Angela Merkel și situația comunității sașilor în România.

Citește un fragment din cartea ”Pas cu Pas”.

În cel de-l doilea capitol, autorul ne vorbește despre cum a ajuns primar de Sibiu, obstacolele întâmpinate pe parcursul primului mandat din cauza unei majorități social-democrate în consiliu, dar și cum peste patru ani, în 2004 a obținut cel mai bun rezultat pe țară cu 88,7% din voturile sibienilor și o majoritate în consiliu.

Din lectura cărții vom afla lucruri interesante despre Sibiu cum ar fi organizarea anuală a festivalurilor de gastronomie, teatru, film ș.a., faptul că pentru moment sunt 13 fântâni arteziene cu toate că acum zece ani erau doar două și acelea nefuncționale sau cum municipalitatea a emis un regulament privitor la funcționarea teraselor sezoniere în centrul istoric, care prevede ca mobilierul să fie din lemn sau din fier forjat, iar umbrelele să evite culorile stridente.

Multitudinea de informații și exemple despre viața orașului Sibiu oferite de Klaus Iohannis te face să-ți dorești să-l vizitezi chiar dacă ai mai fost acolo, deoarece cum aflăm din paginile cărții lucrurile se schimbă de la an la an.

În volumul autobiografic “Pas cu Pas” veți afla și de unele situații amuzante și inedite cum ar fi, bunăoară, faptul că soția ambasadorului Statelor Unite la București între anii 1998-2001, Sheila Kast a scris într-o carte că Iohannis seamănă cu actorul Arnold Schwarzenegger; faptul că s-a deghizat în Moș Crăciun, cavaler medieval sau boier, iar interpretul Julio Iglesias i-a spus în 2007: “Dumneavoastră o să fiți președintele României! Am cunoscut sute de politicieni la viața mea. Știu cum arată un viitor președinte”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău