Ziua Internațională a Femeii, în armata națională

  • 09 Martie 2015 06:42
Ziua Internațională a Femeii, în armata națională

Centrul de cultură și istorie militară a organizat vineri, 6 martie, un concert cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, informează army.md.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, a înmânat unui grup de femei distincții ale Armatei Naționale și diplome de merit, menționând că Armata Națională a Republicii Moldova a oferit femeilor șanse reale de a îmbrățișa cariera militară și a-și face un rost acolo unde puțini reușesc.
 
„Constatăm cu plăcere că Ministerul Apărării poate servi un exemplu pentru celelalte instituții ale statului, atunci cînd vorbim despre egalitatea de gen. Or, astăzi 25 de procente din efectivul armatei îl reprezintă femeile cu grad de la soldat până la colonel, care se regăsesc în toate unitățile militare, iar unele dintre ele dețin funcții importante, inclusiv de comandă”, a spus ministrul Apărării.
 
Viorel Cibotaru a felicitat doamnele cu epoleți și angajatele civile din armată pentru perseverența, răbdarea și curajul de care dau dovadă în fiecare zi la locul de serviciu — în poligoanele militare, în saloanele de spital sau în misiunile de pacificare.
 
 
În cadrul concertului de la centrul de cultură și istorie militară a evoluat orchestra prezidențială, ansamblul de muzică populară „Doina Armatei”, ansamblul vocal-instrumental al Armatei Naționale, precum și interpreți de muzică ușoară și populară din Republica Moldova.
 
De menționat că 25 la sută din efectivul Armatei Naționale îl reprezintă femeile. Ele își desfășoară activitatea în medicină, transmisiuni, justiție, logistică, contabilitate, topografie și relații publice.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău