Ziarul Național | Decizia scandaloasă luată de un procuror în privința Maiei Sandu. Acesta a dispus ca politiciana să fie filată, deoarece ar fi existat „presupuneri intemeiate că aceasta se va întâlni cu persoane din lumea criminală” (Revista presei)

  • 11 Noiembrie 2021 09:40
Ziarul Național | Decizia scandaloasă luată de un procuror în privința Maiei Sandu. Acesta a dispus ca politiciana să fie filată, deoarece ar fi existat „presupuneri intemeiate că aceasta se va întâlni cu persoane din lumea criminală” (Revista presei)

În ediția Ziarului de Gardă de joi, 11 noiembrie, puteți citi despre averea și justificările celor 14 candidați la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Aceștia urmează să fie aleși de colegii lor procurori prin vot secret, direct și liber exprimat în cadrul Adunării Generale a Procurorilor, programată pentru data de 19 noiembrie curent. ZdG vă prezintă detalii despre averea declarată și justificările venite din partea celor 14 candidați la funcția de membru al CSP.

Tot în Ziarul de Gardă citiți un articol despre candidații cu cele mai mari șanse de a câștiga Primăria municipiului Bălți. Nicolai Grigorișin, Alexandr Nesterovschi, Boris Marcoci și Marina Tauber sunt candidații cotați în sondajele de opinie cu cele mai mari șanse de a obține fotoliul de primar al mun. Bălți în urma alegerilor locale programate pentru duminică, 21 noiembrie. ZdG le-a analizat trecutul și vă prezintă detalii despre CV-urile politice și averea acestora.

Finul deținutului Adrian Nichifor vine cu dezvăluiri despre activitatea nașului său de cununie. Potrivit lui Boris Sprânceană, Nichifor ar fi fost persoana de încredere a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc. Mai mult, finul de cununie al lui Nichifor spune că nașul său ar fi fost implicat activ în evenimentele din 7 aprilie 2009, notează IPN. Sprânceană spune la Jurnal TV că nașul său ar fi fost implicat în evenimentele din 7 aprilie, la comanda lui Vlad Plahotniuc. Nichifor ar fi dirijat procesul de instalare și supraveghere a lunetelor pe clădirile din jurul Pieței Marii Adunări Naționale, lunete care ar fi țintit protestatari. El a mai spus că atunci pe Aeroportul de la Mărculești staționa grupul Alfa al serviciilor secrete rusești, iar acesta a fost un motiv să nu deschidă focul. Controversatul om de afaceri, Adrian Nichifor, este deținut în Penitenciarul numărul 4 Cricova, fiind condamnat la 17 ani de pușcărie pentru omorul lui Dan Pârlici, fratele comisarului de Nisporeni.

Ziarul Național scrie despre Decizia SCANDALOASĂ luată de un procuror în privința Maiei Sandu. Acesta a dispus ca politiciana să fie FILATĂ, deoarece ar fi existat "presupuneri intemeiate că aceasta se va întâlni cu persoane din lumea CRIMINALĂ". Procurorul în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Dumitru Răileanu, ar fi implicat în dosarul interceptărilor. Mai mult, acesta a dispus filarea Maiei Sandu în iunie 2018. O copie a ordonanței privind autorizarea efectuării măsurilor speciale de investigații a ajuns în posesia redacției Nordnews.md. În ordonanța semnată de Răileanu este scris negru pe alb că acesta a autorizat efectuarea urmăririi vizuale a Maiei Sandu, a mijloacelor de transport de care se folosește, precum și a persoanelor din anturaj. Asta pentru că Maia Sandu, pe atunci lideră a PAS, ar fi îndemnat cetățenii la dezordini în masă. Anterior, Dumitru Răileanu a respins acuzațiile și a spus că acele informații sunt manipulatorii, iar faptele întreprinse de cei de la Direcția nr. 5 sunt puse pe seama sa.

Tema energetică este reluată de presa de la Chișinău. Într-un interviu pentru Europa Liberă, președintele Parlamentului Igor Grosu susține că „noi nu avem niciun angajament politic în cadrul contractului cu Gazprom”, dar a precizat că „toate discuțiile politice o să fie purtate pe platforma Comisiei interguvernamentale, care va avea loc în noiembrie”. Totodată, Igor Grosu a asigurat că R. Moldova va continua să-și îndeplinească „angajamentele luate față de Uniunea Europeană, asta la capitolul Pachetul trei energetic”, deși aplicarea acestuia este acum amânată până la clarificarea problemei datoriei istorice la gaze a malului drept față de Gazprom.  „Noi am negociat pornind și de la premisa că pe malul stâng sunt cetățenii noștri” a mai explicat Grosu poziția Chișinăului în recentele negocieri cu Gazprom, încheiat cu semnarea unui nou acord pe cinci ani de livrare a gazelor, la un un preț semnificativ sub cel al pieței dar care a dus la majorarea prețului la gaz cu circa 140%, în noiembrie, notează jurnaliștii de la Europa Liberă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-0,6
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Tue
1
Wed
1
Thu
3
Fri
5
Sat
3
Arhivă Radio Chișinău