ZdG | Consilierul lui Igor Dodon, lipsit de licența de avocat, s-a ales cu dosar penal după ce ar fi mințit o fostă clientă

  • 03 Mai 2019 10:28
ZdG | Consilierul lui Igor Dodon, lipsit de licența de avocat, s-a ales cu dosar penal după ce ar fi mințit o fostă clientă

Serghei Mișin, consilierul președintelui pentru relații interetnice, a fost lipsit de licența de avocat, iar Procuratura Anticorupție a pornit un dosar penal după ce o fostă clientă a semnalat că pe parcursul a doi ani și jumătate acesta ar fi mințit-o despre existența unui litigiu în instanță și despre pronunțarea unor hotărâri judecătorești în favoarea sa, se arată într-un material realizat de Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, doctorul în drept ajunge într-o funcție publică la două luni după ce Centrul Național Anticorupție (CNA) demarează o anchetă care investighează serviciile juridice acordate fostei sale cliente, Elena Lipcan, iar Comisia pentru Etică și Disciplină a Uniunii Avocaților din R. Moldova (UAM) îi anulează licența de avocat pentru abatere disciplinară gravă în cazul acordării serviciilor juridice clientei respective.

Contactat, Serghei Mișin a invocat că este ocupat și nu se poate întâlni cu jurnaliștii Ziarului de Gardă. În discuția telefonică, acesta a negat că ar fi prestat servicii de avocat persoanei care s-a plâns că ar fi mințit-o, Elenei Lipcan, chiar dacă există un contract pe care l-a semnat, și a declarat că nu cunoaște despre o anchetă la CNA.

Citiți integral materialul pe Ziarul de Gardă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău