ZdG | Conacul Inglezi a completat averea imobiliară a familiei Diacov (Revista Presei)

  • 25 Ianuarie 2018 10:14
ZdG | Conacul Inglezi a completat averea imobiliară a familiei Diacov (Revista Presei)

Portalul MoldNova se întreabă dacă poate deveni Moldova anului 2030 o țară în care să vrei să trăiești? – analizând angajamentul Guvernului ca până în anul 2030 „să implementeze 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă pentru a asigura cetățenilor o viață decentă”.

Potrivit publicației, acest obiectiv pare aproape imposibil, având în vedere faptul că sute de angajamente asumate de autorități rămân pe hârtie, iar multe dintre ele nici nu se găsesc în documente de planificare strategică. Desigur că multe lucruri depind de fiecare cetățean în parte, dar tonul, totuși, trebuie să îl dea decidenții politici: prin felul în care fac politici, prin felul în care cheltuie banii publici și interacționează cu cetățenii, și, nu în ultimul rând, prin exemplul propriu, scrie MoldNova.

Același portal informațional mai titrează că „De la Briceni la Chișinău nu există niciun spital public pentru pacienții care fac infarct cerebral și miocardic”.

Portalul economic Mold-street relevă că în 2017 doar pe dobânzi și comisioane Guvernul a plătit creditorilor circa două miliarde lei. În anul 2017 pentru plata dobânzilor și comisioanelor la angajamentele interne și externe autoritățile au cheltuit 1,93 miliarde lei, cu circa 10,4% mai mult ca în 2016 și de două ori mai mult ca în 2015, arată un raport al Ministerului Finanțelor. Potrivit datelor institituției pe parcursul anului 2017 datoria de stat s-a majorat cu circa 900 milioane lei și a ajuns la nivelul de 51,66 miliarde de lei. Cel mai tare a crescut datoria internă, cu 1,05 miliarde lei (aproape 5%) de la 21,52 miliarde lei la 22,58 miliarde lei.

În Ziarul de Gardă citiți o anchetă despre noua achiziție imobiliară a familiei deputatului Dumitru Diacov. „Conacul Inglezi a completat averea imobiliară a familiei Diacov”, titrează publicația.

„Sistemul se opune luptei cu corupția”, zice, într-un interviu acordat pentru ZdG, Eduard Harunjen, procurorul general al R. Moldova.

Tot în această ediție găsiți un reportaj dintr-un „stat” nerecunoscut – Transnistria.

Pe cine avantajează „legea anti-propagandă” și cum va fi aplicată, alt subiect pe care îl puteți găsi în Ziarul de Gardă.

Într-un articol preluat de Ziarul Național, jurnalistul Ion Bunduchi scrie că „propaganda devine ineficientă de îndată ce-ți dai seama că-i propagandă”. Totodată, el atenționează că „în an electoral, propaganda externă va fi înlocuită cu cea internă, iar aceasta nu este mai dulce ca cea străină. Și una și alta utilizează aceleași gloanțe toxice. Și una și alta urmăresc același scop – să facem pași negândiți de noi, dar gândiți de alții, cu interese departe de ale noastre. Autorul deplânge faptul că în ani electorali presa autohtonă degradează cu o încăpăținare de invidiat, iar cele mai influente mass-media sunt polarizate/partajate politic”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
-0,6
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:4,63 m/s
Mon
1
Tue
1
Wed
1
Thu
3
Fri
3
Arhivă Radio Chișinău