Volumul „Regele, Comuniștii și Coroana. Adevărata istorie a abdicării Regelui Mihai I", prezentat la Palatul Elisabeta

  • 16 Martie 2018 08:28
Volumul „Regele, Comuniștii și Coroana. Adevărata istorie a abdicării Regelui Mihai I

Volumul „Regele, Comuniștii și Coroana. Adevărata istorie a abdicării Regelui Mihai I", apărut la Editura Polirom și coordonat de Alexandru Muraru și Andrei Muraru, va fi prezentat vineri la Palatul Elisabeta.

Potrivit unui comunicat al Casei Regale, prezentarea volumului are loc cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la ziua în care Regele Mihai a făcut public, la New York, caracterul ilegal al abdicării forțate.

La eveniment vor fi prezenți membri ai Corpului Diplomatic, reprezentanți ai instituțiilor statului, personalități ale societății civile.

"Studiile care alcătuiesc acest volum repun în discuție și analizează, cu instrumente diverse și din diferite unghiuri, evenimentul care a pus capăt nu numai monarhiei românești, constituționalismului și democrației, ci și unei epoci întregi din istoria noastră. Sunt analizate interpretările date abdicării în cele șapte decenii care au trecut de la producerea ei și, pe baza unor mărturii și chiar a unor noi probe documentare, sunt lămurite aspecte rămase până acum neelucidate", se arată în comunicat.

Sursa: Agerpress

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău