Vlad Țurcanu: Actuala putere a eșuat, probabil deliberat, să verifice averile demnitarilor (Ora de Vârf)

  • 10 Octombrie 2017 16:46
Vlad Țurcanu: Actuala putere a eșuat, probabil deliberat, să verifice averile demnitarilor (Ora de Vârf)

Situația care s-a creat în jurul concursului pentru președinția Autorității Naționale de Integritate, în contextul în care ambii candidați au picat testul cu detectorul de minciuni, denotă o lipsă de voință din partea autorităților de a reforma cu adevărat această instituție, este de părere comentatorul politic Vlad Țurcanu, invitat în cadrul emisiunii ”Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

În opinia fostului consilier prezidențial, actuala putere a eșuat, probabil în mod deliberat, să constituie o autoritate publică credibilă care să verifice averile demnitarilor, în contextul în care reformarea ANI este o componentă importantă în pachetul de reforme pe care și le-a asumat Republica Moldova față de Uniunea Europeană.

„Se vede că este riscant pentru actuala clasă politică să se dea pe mâna unor justițiari. Poate că domnul Teodor Cârnaț a picat testul cu detectorul de minciuni, dar înainte de toate, este important că actuala guvernare a picat încă un test care ar fi urmat să-i confirme frazeologia proeuropeană. Așa însă, rămâne doar cu vorba proeuropeană această putere și nici această vorbă nu e prea convingătoare. E greu de admis că acest proces sinuos de creare a ANI va avea darul să îmbunătățească relațiile RM cu UE și așa grav afectate din cauza insistenței Partidului Democrat de a schimba sistemul electoral, a opinat Vlad Țurcanu.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău