VIDEO | S-au îmbrăcat frumos și s-au așezat în fața calculatorului. Cum au sărbătorit elevii din R.Moldova ultimul clopoțel

  • 29 Mai 2020 13:17
VIDEO | S-au îmbrăcat frumos și s-au așezat în fața calculatorului. Cum au sărbătorit elevii din R.Moldova ultimul clopoțel

Astăzi, în ultima zi din anul de studii 2019-2020, pentru elevii din R.Moldova, ultimul clopoțel auzit la școală a sunat pe platforme de comunicare din internet, așa cum, de altfel, s-au petrecut și lecțiile în ultima perioadă, din cauza pandemiei de COVID-19.

Îmbrăcați frumos, peste 1000 de elevi de la LiceuluI Teoretic „ORIZONT”, filiala Ciocana, s-au așezat în fața ecranului de calculator și au asistat, pe zoom, la Careul solemn dedicat ultimului clopoțel.

Copiii și-au spus la revedere, cu gândul la ziua în care se vor revedea cu toții în fața liceului. 

Cei mai emoționați sunt absolvenții claselor gimnaziale și liceale, pentru care examenele de absolvire și bacalaureatul au fost anulate.

„Anul acesta avem parte de o festivitate mai deosebită, mai altfel. Vă invităm să urmăriți cu drag traiectoria absolvenților promoției 2020 și să ascultați pentru ultima dată sunetul clopoțelului! Vă dorim o vacanță cu mult soare și multă pace în suflete!”, își spun și absolvenții de la  Liceului Teoretic “Mircea Eliade” din Chișinău.

Pe 21 mai, Parlamentul a aprobat proiectul de lege care prevede anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățămîntul general din acest an. Potrivit ministrului educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, diplomele care vor fi eliberate vor fi recunoscute internațional, la fel cum a fost și în anii precedenți.

Igor Șarov, a transmis azi dimineață un mesaj video, postat pe Facebook, „Astăzi, în ultima zi din anul de studii 2019-2020, la fel ca și dumneavoastră, trăiesc emoții contradictorii. Suntem în ziua când în școli, conform frumoasei tradiții de zeci de ani, sună ultimul clopoțel. Astăzi este altfel – sună tăcut!”

Pentru elevi, părinți, pedagogi și manageri școlari, exercițiul de învățare online a fost însoțit de achiziții și descoperiri noi, de creativitate și comunicare eficientă, a contribuit la consolidarea autonomiei învățării, la dezvoltarea abilităților de muncă independentă, la promovarea unei culturi a încrederii și a stării de bine. Totuși, atât elevii, cât și pedagogii simt nevoia de interacțiune în medii reale și așteaptă cu nerăbdare revenirea la școală. Sunt concluziile unui studiu sociologic realizat de către Institutul de Politici Publice.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău