Anularea BAC-ului, votată în Parlament

  • 21 Mai 2020 18:09
Anularea BAC-ului, votată în Parlament

Parlamentul a aprobat astăzi, 21 mai, anularea organizării examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general, sesiunea de examene 2020. În favoarea deciziei, au votat 76 de deputați.

Diplomele pentru examenele de Bacalaureat vor fi eliberate în perioada 5-7 iulie, ca în anii precedenții, pentru ca absolvenții să poată să depună dosarele la universități de peste hotare.

Ministrul Educației, Igor Șarov, a dat asigurări că diplomele de studii vor fi recunoscute în România și în alte state europene pentru ca tinerii din Rep. Moldova să-și poată continua studiile în afară.

Unii deputați au propus ca examenul de bacalaureat să fie susținut online, însă propunerea a fost respinsă.

Potrivit legii votate, în diploma de bacalaureat, notele pentru probele de examen vor reprezenta media aritmetică a notelor medii anuale obținute de elevi pe parcursul claselor de liceu.

Elevii din clasele a IX-a, a XII-a și cei care au finalizat programa de liceu în instituțiile de învățământ profesional tehnic post-secundar care nu reușesc să finalizeze acest an de studii cu medii anuale mai mari sau egale cu „5”, restanțierii din anii precedenți și persoanele care au solicitat susținerea examenului de bacalaureat în regim de externat vor putea susține examenul în următoarea sesiune.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău